Wrześniowe obchody XXXI rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych

Jednym z elementów obchodów XXXVI rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych w Pile był Piknik Związkowy zorganizowany 3 września w zajeździe TARCZA przez Komisję Zakładową Philips Lighting. Piękna pogoda, konkursy z nagrodami, pyszne potrawy, muzyka i tańce , atmosfera rodzinnej biesiady towarzyszyły uczestnikom do późnych godzin. Tydzień wcześniej w sobotę i niedzielę odbył się coroczny spływ kajakowy połączony z ogniskiem, organizatorem była także KM NSZZ „Solidarność” PHILIPS. W niedzielę 4 września nad Zalewem Koszyce odbyły się zawody wędkarskie o „Złotą Rybkę” - Puchar Przewodniczącego NSZZ „Solidarność” Philips Lighting.

W niedzielę 4 września po raz 26 wystartował Międzynarodowy Półmaraton Philipsa, na starcie stanęło w tym roku 3806 uczestników wśród , których nie zabrakło naszego przedstawiciela Ryszarda Kemnitza.

0509201631pila