strategie

Pracodawcy RP Wielkopolska wraz z Partnerami: Wielkopolską Izbą Przemysłowo-Handlową, Crido Business Consulting oraz Regionem Wielkopolska NSZZ "Solidarność" rozpoczynają realizację projektu POWR.02.02.00-00-0069/16 pt.: „Wsparcie zarządzania strategicznego w wielkopolskich MSP” w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (dalej: PO WER) współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.

Podstawowym celem podejmowanego Projektu jest stworzenie planu rozwojowego przedsiębiorstwa i merytoryczne wsparcie w zdiagnozowaniu jego potrzeb ułatwiających funkcjonowanie w przestrzeni gospodarczej. W ramach Projektu wyspecjalizowani eksperci przy udziale przedstawicieli kadry kierowniczej firmy dokonają analizy przedsiębiorstwa i przeprowadzą kierunkowy audyt strategiczny pod kątem wypełnienia zdiagnozowanych potrzeb rozwojowych. Nakreślą też plan potrzeb rozwojowych i przedstawią harmonogram wdrożeń poszczególnych jego elementów.

Dodatkowo, w ramach projektu, każde z przedsiębiorstw otrzyma pomoc w postaci monitoringu i doradztwa. Przeprowadzona zostanie również analiza dostępności w województwie wielkopolskim usług doradczych i szkoleniowych, wspomagających rozwój firm w Regionie.
Przewidziane w Projekcie wsparcie regionalnych przedsiębiorstw  skierowane jest do mikro, małych i średnich przedsiębiorstw, które nie posiadają jeszcze planu i sformalizowanej strategii rozwoju.

Zachęcamy do udziału w Projekcie i skorzystania z pojawiającej się szansy profesjonalnego wsparcia.
Szczegóły udziału w Projekcie przedstawione zostaną w trakcie indywidualnych konsultacji i wspólnym określeniu zakresu współpracy.

Rekomendujemy przygotowanie profesjonalnej strategii rozwoju dla wielkopolskich firm.  Może to być pierwszy krok zwiększenia szansy pozyskania środków finansowych na inwestycje z Unii Europejskiej.

Lider projektu:

kontakt: tel. +48 61 869-01-00; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Partner projektu:

kontakt: tel. +48 61 853-08-60; Patryk Trząsalski kom. 662 014 352; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Załączniki do pobrania:

ZAPROSZENIE