Koronawirus - funkcjonowanie ZR (25.03.2020)

solidarnoscKoleżanki i Koledzy,

pragnę przekazać następujące informacje i sugestie dotyczące pracy biur w Regionie Wielkopolska NSZZ Solidarność (Poznań, Piła, Leszno, Jarocin, Gniezno, Września):

1. Biura ZR w Poznaniu, Lesznie i Pile otwarte są w godzinach od 8.00 do 16.00.

Jednakże z powodu przestrzegania zasad postępowania epidemiologicznego związanego z koronawirusem część pracowników pracuje w systemie pracy zdalnej poza biurem ZR. Wobec powyższego, bardzo proszę o załatwianie wszelkich spraw związkowych (jeśli jest to możliwe) w pierwszej kolejności za pomocą kontaktu telefonicznego lub e-mailowego.

2. W terminie do 11 kwietnia br. nie będą organizowane w salach konferencyjnych Regionu (Piła, Leszno, Poznań, Jarocin, Gniezno, Września) żadne spotkania.

3. Porady ZUS oraz kancelarii adwokackiej (biorąc pod uwagę terminy procesowe) są utrzymane na obowiązujących dotychczas zasadach.

Pozdrawiam
Jarosław Lange
Przewodniczący Zarządu Regionu Wielkopolska
NSZZ "Solidarność"

Poznań, dnia 25 marca 2020 r.