Konkurs "Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy" rozstrzygnięty (28.11.2019)

28112019nsipUroczyste wręczenie Honorowych Odznak „Za Zasługi dla Ochrony Pracy”, wręczenie nagród i wyróżnień pracodawcom uczestniczącym w XXVI edycji ogólnopolskiego konkursu „Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej” oraz nagród i wyróżnień w konkursie o tytuł „Najaktywniejszego Społecznego Inspektora Pracy”, były głównymi wydarzeniami podczas uroczystego podsumowania działalności prewencyjnej Okręgowego Inspektoratu Pracy w Poznaniu w 2019 r. W uroczystej gali zorganizowanej 22.11.2019 r. w Kolegium Rungego w Poznaniu uczestniczył Dariusz Mińkowski, Zastępca Głównego Inspektora Pracy, który odczytał list skierowany do uczestników uroczystości przez Wiesława Łyszczka, Głównego Inspektora Pracy, oraz wręczył przyznane przez Głównego Inspektora Pracy Odznaki Honorowe „Za Zasługi dla Ochrony Pracy”. Odznakami zastali uhonorowani: Sylwester Miszczak, Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy Zespołu Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin S.A., oraz Zbigniew Zawitowski, Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy Politechniki Poznańskiej.

W konkursie o tytuł „Najaktywniejszego Społecznego Inspektora Pracy” pierwsze miejsce zajął Paweł Marciniak, Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy z Bridgestone Poznań Sp. z o.o., drugie Iwona Czajkowska, Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. w Poznaniu, natomiast trzecie miejsce przyznano Zbigniewowi Zawitowskiemu, Zakładowemu Społecznemu Inspektorowi Pracy Politechniki Poznańskiej. Ponadto przyznano 5 wyróżnień, które otrzymali Grupowi Społeczni Inspektorzy Pracy z Volkswagen Poznań Sp. z o.o.

nsip1

nsip2