Poznaniacy we władzach Krajowej Sekcji Nauki (06.07.2018)

06072018KSNW dniach 18 – 19 maja w Falentach k. Warszawy odbyło się Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Nauki NSZZ „Solidarność”, na którym dokonano wyborów Rady i Komisji Rewizyjnej na kadencję 2018-2022.

Do Rady KSN - 35 osób + przewodniczący - wybrano pięciu przedstawicieli poznańskich wyższych uczelni:

- Krystynę Andrzejewską z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza,

- Wojciecha Janika z Uniwersytetu Przyrodniczego,

- Zbigniewa Zawitowskiego z Politechniki Poznańskiej,

- Beatę Ziębę z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza,

- Agnieszkę Ziomek z Uniwersytetu Ekonomicznego.

Przewodniczącym Komisji Rewizyjnej został wybrany Józef Bancewicz z Politechniki Poznańskiej.

Na posiedzeniu Rady Krajowej Sekcji Nauki w dniu 23 czerwca odbyły się wybory na funkcje Przewodniczących Komisji działających w KSN: Krystyna Andrzejewska została Przewodniczącą Komisji ds. Wynagrodzeń i innych spraw, Beata Zięba Przewodniczącą Komisji ds. Interwencji i Zbigniew Zawitowski Przewodniczącym Komisji ds. Warunków Pracy. Przewodniczący Komisji zostali również członkami Prezydium Rady Krajowej Sekcji Nauki.

KSN jest reprezentacją „Solidarności” środowiska nauki i szkolnictwa wyższego.