Ostatnie posiedzenie w mijającej kadencji (12.06.2018)

12062018ZR11 czerwca 2018 r. ostatnie w tej kadencji posiedzenie Zarządu Regionu Wielkopolska oraz Regionalnej Komisji Rewizyjnej odbyło się w Zamku w Rydzynie. Gościem związkowców był Kornel Malcherek burmistrz Miasta i Gminy Rydzyna.

Obrady poświęcone były przede wszystkim przygotowaniu do Walnego Zebrania Delegatów Regionu, które odbędzie się w dniach 26-28 czerwca na Politechnice Poznańskiej. Zostaną wówczas wybrane władze Regionu oraz delegaci na Krajowy Zjazd Delegatów na kadencję 2018-2022. Wysłuchano informacji o przebiegu wyborów w organizacjach zakładowych oraz przyjęto regulamin funkcjonowania Regionu Wielkopolska.

W części poświęconej sytuacji w zakładach pracy J. Lange omówił kwestię wynagrodzeń w zakładach budżetowych podległych miastu Poznań oraz podziału środków finansowych na poszczególne instytucje, co nastąpi w porozumieniu z przedstawicielami organizacji zakładowych „S” działających w tych instytucjach.

M. Wiza, reprezentujący „Solidarność” w Komitecie Organizacyjnym Obchodów Rocznic Poznańskiego Czerwca 1956 r., zapoznał członków ZR w programem obchodów i zaprosił do uczestniczenia w uroczystościach.

Na zakończenie J. Lange podziękował członkom Zarządu Regionu i Regionalnej Komisji Rewizyjnej za lata wspólnej pracy w mijającej kadencji.