Wybory Rady Oddziału w Lesznie (08.05.2018)

08052018leszno26 kwietnia 2018 r. w Krzemieniewie odbyło się wyborcze WZD RW NSZZ „Solidarność” Oddziału Leszno, na którym wybrano władze Oddziału na kadencję 2018-2022. Przewodniczącym Rady Oddziału został wybrany jednogłośnie Karol Pabisiak, co może świadczyć o bardzo dużym zaufaniu członków Związku do Przewodniczącego i docenieniu jego ogromnej pracy w poprzednich kadencjach na rzecz rozwoju NSZZ "Solidarność". W skład Rady Oddziału zostali wybrani:

1. Andrzej Defitowski
  2. Maria Bródka
  3. Jacek Jurga
  4. Piotr Kuta
  5. Walenty Mikołajczak
  6. Ryszard Piekarczyk
  7. Paweł Plewa
  8. Sławomir Płonka
  9. Halina Skiba
  10. Grzegorz Szulczyński
  11. Krystyna Tomaszewska

Zebranie wyborcze poprzedziła Msza św. w zabytkowym kościele pw. Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny w Oporowie, którą w intencji członków i sympatyków NSZZ „Solidarność” odprawił proboszcz parafii Paweł Kamza.

Na zebraniu wręczono statuetkę „Przyjaciela Solidarności” dr. Rafałowi Kościańskiemu Naczelnikowi Archiwum Oddziałowego Instytutu Pamięci Narodowej w Poznaniu oraz Janowi Mosińskiemu, posłowi PiS za stałą i merytoryczną współpracę. Również podziękowano kol. Remigiuszowi Kubiakowi, przewodniczącemu Organizacji Wydziałowej NSZZ „S” w ZLK PKP za długoletnią pracę na rzecz Związku.

Wśród zaproszonych gości byli: Danuta Goździewicz-Suchanek, Dyrektor Oddziału Państwowej Inspekcji Pracy w Lesznie, Jarosław Lange – Przewodniczący Regionu Wielkopolska NSZZ „Solidarność”, ks. Paweł Kamza, Waldemar Handke, Piotr Mądry, Łukasz Wolski, Dyrektor Biura Poselskiego PiS Jana Mosińskiego w Kaliszu, Paweł Bieliński, Kierownik Biura Poselskiego PiS Jana Mosińskiego w Lesznie, Julian Marcyjaniak, Przewodniczący Regionalnej Komisji Rewizyjnej RW.

Członkowie Rady Oddziału kadencji 2014-2018 podziękowali Karolowi Pabisiakowi za współpracę i przyjaźń wręczając pamiątkową statuetkę, co wywołało łzy wzruszenia.

Wszystkim członkom Rady wybranym na nową kadencję gratulujemy i życzymy owocnej pracy na rzecz NSZZ „Solidarność”.

bg