Aktualności z Oddziału Piła (29.11.2016)

29112016pilaW dniu 25 listopada obchodziliśmy Dzień Kolejarza. W niedzielę 27 listopada odbyły się uroczystości, których punktem kulminacyjnym była Msza Św. w Kościele Św. Stanisława Kostki. Obchody miały charakter diecezjalny, dlatego w uroczystościach oprócz Pilskich Kolejarzy z PKP i ZNTK znaleźli się przedstawiciele Braci Kolejarskiej z Koszalina, Szczecinka i Słupska. Po uroczystej Mszy Św. uczestnicy wraz z asystą Pocztów Sztandarowych złożyli wiązanki kwiatów pod figurą patronki kolejarzy Św. Katarzyny. W miłej rodzinnej atmosferze zakończono uroczystości wspólnym obiadem. Wszystkim kolejarzom i ich rodzinom składamy serdeczne życzenia.

*****

Tak jak w ubeigłym roku Oddział Piła wspólnie z Regionalną Sekcją Pracowników Leśnictwa NSZZ „Solidarność” przyłącza się do akcji Szlachetna Paczka. Koordynatorem akcji w Oddziale jest koleżanka Marzena Wojciechowska Przewodnicząca Sekcji i członek Rady Oddziału Piła NSZZ „S”. Bliższe informacje w Oddziale i na podanej poniżej stronie internetowej http://solidarnosc.pila.pl/home/.