Wiadomości z Piły (20.09.2016)

20092016pilaW dniach 15-17 września przedstawiciele Organizacji Oddziału Piła uczestniczyli w szkoleniu wyjazdowym w Jarosławcu. Tematem szkolenia prowadzonego przez Annę Wegner z Działu Rozwoju Związku były kontakty interpersonalne. Oprócz zajęć teoretycznych i ćwiczeń uczestnicy znaleźli czas na spacery nad morzem przy pięknej słonecznej pogodzie oraz ognisko integracyjne.

W miniony weekend w Pile obchodzono XXV- lecie powstania PHILIPS-a. Z tej okazji Piła rozświetlona została grą świateł w ramach Festiwalu Teatru Świateł. Wśród pięknie oświetlonych budynków znalazła się siedziba pilskiej Solidarności, budynek Oddziału Piła NSZZ „S”.

W trakcie XXVII Walnego Zebrania Delegatów Regionu Wielkopolska NSZZ „Solidarność” podziękowano maratończykom, którzy reprezentują Region Wielkopolska. Wśród wyróżnionych znalazł się nasz niezawodny kolega Ryszard Kemnitz.