Obchody 38. rocznicy wprowadzenia stanu wojennego

13XIIPila12 grudnia o godz. 13:00 odbyło się spotkanie młodzieży z Arkadiuszem Gołębiewskim, dyrektorem i twórcą Festiwalu Niepokorni Niezłomni Wyklęci oraz pokaz filmu. Rozmawiano m.in. o idei kręcenia filmu przez młodych - projekt „Młodzi dla Historii” -  to wydarzenie towarzyszące Festiwalowi NNW (szukamy lokalnych bohaterów).

13XIIPila2

13XIIPila6

O godz. 17.00 mieszkańcy Piły wzięli udział w spotkaniu z Arkadiuszem Gołębiewskim. Spotkanie było okazją do obejrzenia filmów w ramach Festiwalu NNW oraz do wzięcia udziału w dyskusji. W wydarzeniu tym uczestniczyli również harcerze z 8. Drużyny Harcerskiej im. Danuty Siedzikówny „Inki”.

13XIIPila5

13XIIPila3

13XIIPila4

13 grudnia

O godz. 8:00 odprawiona została Msza św. w intencji Ojczyzny i Ofiar stanu wojennego. We Mszy św. wzięły udział poczty sztandarowe.

Po Mszy św. złożono wiązanki i zapalono znicze przy Obelisku na Rondzie Solidarności.

13XIIPila7   13XIIPila8   13XIIPila9   13XIIPila10

13XIIPila11   13XIIPila12   13XIIPila13

Po uroczystościach odbyło sie spotkanie w siedzibie Oddziału.

13XIIPila14