Ryszard Kemnitz - reprezentant pilskiej "Solidarności" w Maratonie Solidarności

Ryszard Kemnitz Członek Klubu Biegacza przy Oddziale Piła godnie reprezentował Wielkopolską Solidarność w Gdańskim Maratonie Solidarności 15-tego sierpnia. Ryszard kończąc bieg na 110 miejscu w klasyfikacji ogólnej i na 15 w klasyfikacji członków Solidarności z czasem 3h36min28s. poprawił swój najlepszy czas o 4 min, a po przekroczeniu mety powiedział – „było ciężko, zrobiłem to dla naszej Solidarności”.

Udział w Maratonie Solidarności był marzeniem Ryszarda Kemnitza. Przygotowywał się do niego od dwóch lat biegając w maratonach i półmaratonach  jako reprezentant Wielkopolskiej Solidarności. Wszystkie pamiątkowe medale Ryszard przekazał Oddziałowi Piła. Dziękujemy naszemu koledze za poświęcenie i wytrwałość, życzymy wielu sukcesów sportowych i osobistych.