Spotkanie w Oddziale Piła (24.09.2015)

24092015pilaW dniu 24 września wiceprzewodniczący Regionu Wielkopolska Adam Dopierała spotkał się w Oddziale Piła z przedstawicielami Stowarzyszenia Internowanych i Represjonowanych Oddział Piła reprezentowanymi przez Prezesa Stanisława Sorgowickiego i Tadeusza Krupę oraz Stowarzyszeniem Solidarni Niepokorni reprezentowanym przez Prezesa Franciszka Langnera i Romana Nisiewicza. Celem spotkania było omówienie Ustawy z dnia 20 marca 2015 r. o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych (Dz.U. 2015 r., poz.693).

Adam Dopierała przekazał uczestnikom materiały i informacje pozyskane na spotkaniu Komisji Krajowej z przedstawicielem Instytutu Pamięci Narodowej, określono formy współpracy w celu pomocy osobom, których dotyczy ustawa oraz wymieniono uwagi co do jej funkcjonowania do dnia dzisiejszego. Zgłoszone uwagi zostaną przekazane do IPN.