Filtr
  • 40. rocznica wprowadzenia stanu wojennego - program obchodów

0112202140latswZarząd Regionu Wielkopolska NSZZ "Solidarność" zaprasza na obchody 40. rocznicy wprowadzenia stanu wojennego.

• Wideokonferencja partnerów komitetu dialogu społecznego sektora gazowego

07122021gs29 listopada br. odbyło się spotkanie online partnerów dialogu społecznego sektora gazowego, w którym brali udział nasi koledzy - delegci do IndustriAll Europe - Piotr Łusiewicz i Krzysztof Moś oraz Tomasz Biber.

• Z BONEM NA ŚWIĘTA I NOWY ROK - mikołajkowa promocja

06122021bonNasi drodzy Członkowie!

Mamy dla Was mikołajkowy wór pełen niespodzianek…

• 1 listopada

311020181XIZapraszamy na chwilę zadumy i wspólne zapalenie zniczy 1 listopada o godzinie 9.00 pod Pomnikiem Ofiar Poznańskiego Czerwca 1956 r.

• Śladami stanu wojennego - Konkurs dla uczniów i studentów

25102021konkursZapraszamy uczniów i studentów do udziału w konkursie pt.: „40. rocznica pamięci o zamordowanych i prześladowanych w stanie wojennym”.

Prace mogą mieć formę pisemną lub graficzną/grafika komputerowa, malarstwo, rysunek, fotografia i film/.

• „Zapal znicz pamięci” – 24 października 2021

21102021zniczSerdecznie zapraszamy do udziału w planowanej 24 października 2021 r. akcji medialno-edukacyjnej: „Zapal znicz pamięci". Uczcij pamięć przedstawicieli polskich warstw przywódczych, którzy zostali zamordowani na terenach II RP wcielonych w 1939 r. do III Rzeszy: w Wielkopolsce, regionie łódzkim, na Pomorzu, Kujawach i Górnym Śląsku. Zrób zdjęcie dokumentujące akcję i prześlij je na adres: zapalzniczpamieci@ipn.gov.pl. Organizowana po raz trzynasty akcja jest wspólnym przedsięwzięciem Oddziałowych Biur Edukacji Narodowej IPN w Poznaniu, Gdańsku, Katowicach, Łodzi, Bydgoszczy oraz Radia Poznań i regionalnych rozgłośni Polskiego Radia.

• Uroczystości ku czci błogosławionego księdza Jerzego Popiełuszki

02092014ksjerzyZarząd Regionu Wielkopolska NSZZ "Solidarność"
    oraz
    Komisja Podzakładowa NSZZ "Solidarność" Pracowników Poczty Polskiej   Komornikach

zapraszają na uroczystości ku czci błogosławionego ks. Jerzego Popiełuszki.

• Maksymilian potrzebuje naszej pomocy

11102021MZwracamy się do członków NSZZ "Solidarność" z gorącym apelem o pomoc dla Maksymiliana.
    Maksiu ma 10 lat i od lutego  2021 roku toczy heroiczną walkę z guzem mózgu (gwiaździak włosowatokomórkowy WHO G1).
    Mama Maksia jest pracownikiem Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologiczne w Gostyniu i członkiem NSZZ "Solidarność".

• SZKOLENIA wrzesień - grudzień 2021

szkoleniaW kalendarzu szkoleń na sezon wrzesień-grudzień 2021 pojawiły się dwie dodatkowe oferty:

• Apel o pomoc dla prof. Andrzeja Nowakowskiego

solidarnoscKoleżanki i Koledzy,

w czerwcu tego roku Pan Profesor Andrzej Nowakowski uległ poważnemu wypadkowi samochodowemu.