Zbieraliśmy podpisy pod projektem "EMERYTURA ZA STAŻ" (20.09.2021)

emerytury stazoweNSZZ "Solidarność" Oddział w Lesznie zorganizował w niedzielę 19.09. od godz. 13.00 przy Stadionie im. Alfreda Smoczyka (gdzie o 16.30 odbywał się mecz żużlowy) akcję zbierania podpisów pod obywatelską inicjatywą ustawodawczą pod hasłem:"EMERYTURA ZA STAŻ".

Członkowie Związku z organizacji zakładowych NSZZ "Solidarność" z Miejskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej Sp. z o.o. w Lesznie, Leszczyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w   Lesznie, Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Lesznie, PR "Długie Stare" Sp. z o.o., Oświata Leszczyńska oraz młodzież, która nas wsparła w rozdawaniu ulotek, obsadziły cztery stanowiska oznakowane proporcami "Solidarności" zaopatrzone w ulotki informujące o celu inicjatywy i motywach naszego związkowego działania. Ulotki rozdaliśmy w tysiącach egzemplarzy, jednocześnie rozmawiając z obywatelami - wyjaśniając i tłumacząc dlaczego staż powiązany z emeryturą jest kolejnym przywilejem pracowniczym.

Jak podkreślała koordynatorka tego przedsięwzięcia Bożena Górczak to bardzo ważne i pouczające doświadczenie, promujące działania NSZZ "Solidarność".

Akcję zakończono ok. godz. 18.00.

Wszystkim uczestnikom biorącym udział w akcji serdecznie dziękujemy za zaangażowanie.

Akcję propagowano w lokalnym Radiu Elka.

Karol Pabisiak

Leszno1 Leszno2 Leszno3 Leszno5