Funkcjonowanie ZR od 22 marca br. do 9 kwietnia br. (18.03.2021)

solidarnoscKoleżanki i Koledzy,

w związku z bieżącą sytuacją epidemiczną pragnę przekazać następujące informacje dotyczące pracy biur w Regionie Wielkopolska NSZZ "Solidarność" (Poznań, Piła, Leszno, Jarocin, Gniezno, Września) w dniach od 22 marca br. do 9 kwietnia br.:

1. Biura (Poznań, Leszno, Piła) czynne są od poniedziałku do piątku od  8.00 do 16.00.

2. Dyżury radcy prawnego i eksperta ws. ZUS (biorąc pod uwagę terminy procesowe) utrzymane są na dotychczasowych zasadach. Mając na względzie obostrzenia epidemiczne, proszę (jeśli jest to możliwe), by porady odbywały się telefonicznie lub e-mailowo.

3. Biura w Jarocinie, Gnieźnie i Wrześni będą zamknięte. W wyjątkowych sytuacjach, za zgodą przewodniczącego ZRW, możliwe będzie korzystanie z tych pomieszczeń.

4. Nie organizujemy spotkań w salach konferencyjnych w Poznaniu, Pile i Lesznie. W wyjątkowych sytuacjach zgodę na ewentualne spotkania podejmuje przewodniczący ZRW.

5. Pracownicy Regionu pracują w zaostrzonym rygorze sanitarnym oraz w systemie pracy zdalnej/rotacyjnej. Podczas spotkań bezpośrednich z pracownikami regionu, proszę o używanie maseczek i zachowanie dystansu.

6.  Z uwagi na wprowadzenie pracy zdalnej/ rotacyjnej,  przed wizytą w biurach regionu prosimy o kontakt z daną osobą za pośrednictwem telefonu, maila lub innego elektronicznego komunikatora. Dane teleadresowe znajdują się na stronie www.solidarnosc.poznan.pl w zakładkach: kontakt, struktura/władze, biura ZR.

Pozdrawiam, życząc zdrowia,

Jarosław Lange