Filtr
  • Studia Podyplomowe - zniżka dla członków NSZZ "Solidarność"

28092020podyplomoweZachęcamy do skorzystania z oferty Studiów Podyplomowych Prawa Pracy na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Dla członków NSZZ "Solidarność" zniżka na studia w wysokości 600zł.

• Dumni z naszych Kolegów

24092020OsowaW sobotę 12 września br. w Hodowli Zwierząt Zarodowych "Osowa Sień" Sp. z o.o. obchodzono 75-lecie działalności. Z okazji jubileuszu odbyła się oficjalna uroczystość dożynkowa połączona z Mszą Świętą, którą celebrował ks. bp Tadeusz Lityński. Podczas obchodów poświęcony został sztandar ufundowany przez pracowników Spółki. Odsłonięty i poświęcony został także pomnik św. Izydora Oracza - patrona rolników.

• Znaczek oraz koperta upamiętniająca 40-lecie Solidarności

15092020znaczek40Autor projektu, Jan Konarzewski, przedstawił na znaczku dłoń ułożoną w geście „Victorii” jako symbolu zwycięstwa, w której konturach umieszczono fragment zdjęcia przedstawiającego spontaniczny tłum.

• „ANGIELSKI DLA ZWIĄZKOWCÓW” 2020/2021

kurs angielskiZapraszamy do skorzytania z 8-tej edycji kursu

ANGIELSKI DLA ZWIĄZKOWCÓW i SYMPATYKÓW na rok akademicki 2020/2021

Wszystkie poziomy, profesjonalni lektorzy i świetna atmosfera,
    popołudniowe godziny zajęć w salach Regionu Wlkp. NSZZ „Solidarność” w Poznaniu.
    Zachęcamy do udziału wszystkich zastanawiających się!
    Mamy też nadzieję, że nie zabraknie naszych stałych uczestników z lat ubiegłych.

• Solidarni z Białorusią

31082020sol31 sierpnia 2020 roku w 40. rocznicę Porozumień Sierpniowych Zarząd Regionu Wielkopolska NSZZ „Solidarność” rozpoczyna

„Społeczną, solidarnościową zbiórkę na rzecz Narodu Białoruskiego”

• Święto Solidarności i Wolności

0408202040Świętujemy 40. rocznicę powstania NSZZ "Solidarność" w Regionie.

• SZKOLENIA wrzesień - listopad 2020

szkoleniaZachęcamy do zapoznania się z aktualną ofertą szkoleń na sezon wrzesiń - listopad 2020 r.

Prosimy o zapoznanie się z instrukcją korzystania z sal w czasie szkoleń.

• Bitwa Warszawska 13-25 sierpnia 1920

10082020bitwaSłowem wstępu do tematu Bitwy Warszawskiej i jej znaczenia dla Polski, Europy, a nawet i świata, niech będą opinie ówczesnych świadków oraz bliższych naszym czasom historyków, choć cały czas problematyka i znaczenie starcia sił polskich i bolszewickich na przedpolach Warszawy jest przedmiotem badań i sporów nie tylko historyków, lecz polityków, publicystów reprezentujących różne opcje i formacje polityczno- społeczne, niestety często przez wielu postępowych i nowoczesnych delikatnie mówiąc relatywizujących wysiłek ówczesnej odrodzonej Polski dla utrzymania niepodległości i wolności.

• Porozumienie i elektryczny "dostawczak" z Polski

29072020elektrycznyBranża motoryzacyjna szczególnie została dotknięta kryzysem związanym z koronawirusem. Na całym świecie spadła sprzedaż samochodów, wstrzymywana została produkcja pojazdów i części samochodowych. Przed trzema miesiącami pisaliśmy o sytuacji w poznańskiej fabryce Volkswagena, która po 5-tygdniowym postoju, w reżimie sanitarnym wznowiła działalność w niepełnym obłożeniu produkcji w trybie jednozmianowym.

• Bon rabatowy dla członków Związku

16072020bonZapraszamy do skorzystania z wypoczynku w ośrodkach DOMS w Zakopanem, Jarnołtówku i Spale. Z bonem zapłacicie Państwo o 200 zł mniej za wszystkie usługi świadczone w naszych obiektach, a w szczególności wyżywienie, noclegi oraz strefę relaksu.