Funkcjonowanie Zarządu Regionu (16.10.2020)

solidarnoscKoleżanki i Koledzy,

w związku z wprowadzeniem ograniczeń epidemiologicznych wynikających z utworzenia tzw. czerwonej strefy w Poznaniu oraz z powodu dbałości o nasze wspólne bezpieczeństwo i zdrowie proszę o uwzględnienie następujących wytycznych:

1. Od 15 października br. w biurach ZR (Poznań, Piła, Leszno) proszę o załatwianie wszelkich spraw związkowych i innych w pierwszej kolejności w formie online, tj. telefonicznie lub elektronicznie (e-mailem). Jeżeli jednak konieczne jest  spotkanie w formie bezpośredniej proszę o zachowanie dystansu społecznego oraz używanie maseczki lub przyłbicy w budynkach Regionu Wielkopolska NSZZ "Solidarność".

2. Wszystkie spotkania organizowane w salach konferencyjnych Regionu (Piła, Leszno, Poznań, Jarocin, Gniezno, Września) po 15 października br. muszą spełniać obowiązujące wymogi sanitarne, tj. maksymalna liczba uczestników nie może przekraczać 10 osób bez względu na tzw. kolor strefy w danym z ww. miast.

3. Porady ZUS oraz kancelarii adwokackiej funkcjonują na zasadach jak przed pandemią.

Pozdrawiam
Jarosław Lange
Przewodniczący Zarządu Regionu Wielkopolska
NSZZ "Solidarność"

Poznań, dnia 16 października 2020 r.