Jest porozumienie pomiędzy NSZZ "S" GAZ – SYSTEM S.A. i Polskie LNG S.A. (08.07.2020)

08072020Z przyjemnością pragniemy poinformować o podpisaniu porozumienia pomiędzy: Organizacją Zakładową NSZZ „Solidarność” w Spółce Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ–SYSTEM S.A. z siedzibą w Poznaniu, a Organizacją Zakładową NSZZ „Solidarność” w Polskie LNG S.A.

Porozumienie podpisano w dniu 2 lipca bieżącego roku w Świnoujściu. Na mocy porozumienia doszło do połączenia obu Organizacji. Liczebność Organizacji Zakładową NSZZ „Solidarność” w Spółce Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ – SYSTEM S.A. z siedzibą w Poznaniu zwiększyła się o 52 osoby i  obecnie liczy 1376 członków.

Miłym uwieńczeniem było zaproszenie przez Zarząd Spółki Operator Gazociągów Przesyłowych Gaz-System S.A. przedstawicieli NSZZ „Solidarność” Gaz-System S.A. na uroczystości obioru 100-go gazowca. NSZZ „Solidarność” dziękuje Zarządowi Spółki za zapewnienie komfortowych i bezpiecznych warunków do negocjacji.

08072020gazsystem