Pomoc w walce z pandemią - aktualizacja na bieżąco (01.04.2020)

01042020zakaznyWielkopolska "Solidarność" wspiera Szpital Miejski im. J. Strusia w Poznaniu. W sumie przekazano już 81.000 zł.

Do zbiórki przyłączyły się:

- Zarząd Regionu Wielkopolska NSZZ "Solidarność - 30.000 zł.

- Organizacja Podzakładowa NSZZ „Solidarność" Gaz-System S.A. Oddział Poznań - 10.000 zł.

Kilka słów od Komisji Podzakładowej:

„Wszyscy w ostatnich tygodniach obserwujemy coś, co dla wszystkich z nas jest zupełnie nową sytuacją, bardzo ciężką, a czasami nawet dramatyczną.

My, członkowie NSZZ „Solidarność” nie stoimy obok, ale co tylko możemy to spróbujemy zrobić razem. Wspólna decyzja całej Komisji Podzakładowej Oddziału w Poznaniu mogła być tylko jedna – darowizna na walkę z koronawirusem.

Trudna i pełna poświęcenia praca całej służby zdrowia staje się wręcz dramatyczna. Wielospecjalistyczny Szpital Miejski im. Józefa Strusia w Poznaniu, o zmienionym profilu na jednoimienny Szpital Zakaźny nie jest wyjątkiem, dlatego pomoc w formie darowizny w wysokości 10.000 złotych trafi do tego właśnie szpitala.

Serdecznie dziękujemy za taką postawę Koleżankom i Kolegom z NSZZ „S” Organizacji Podzakładowej z Gaz-System S.A. Oddział Poznań.

- Organizacja Międzyzakładowa NSZZ "Solidarność" GlaxoSmithKline S.A. - 10.000 zł.

- Organizacja Międzyzakładowa NSZZ "Solidarność" Volkswagen Poznań - 10.000 zł.

- Organizacja Zakładowa NSZZ "Solidarność" Bridgestone Poznań Sp. z o.o. - 10.000 oraz 10.000 sztuk chusteczek nawilżonych.

- Organizacja Podzakładowa NSZZ „Solidarność" Pracowników Poczty Polskiej w Komornikach - 5.000 zł.

- Organizacja Zakładowa NSZZ "Solidarność" Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Poznaniu - 2.000 zł.

- Organizacja Zakładowa NSZZ "Solidarność" Apator Powogaz S.A. - 1.000 zł.

- Organizacja Oddziałowa NSZZ "Solidarność" Telewizja Polska S.A. Oddział w Poznaniu - 1.000 zł.

- Organizacja Zakładowa NSZZ "Solidarność" Politechnika Poznańska 2.000 zł