Funkcjonowanie ZR od 6.04.2020 r. do odwołania (06.04.2020)

solidarnoscKoleżanki i Koledzy,

pragnę przekazać następujące informacje i sugestie dotyczące pracy biur w Regionie Wielkopolska NSZZ "Solidarność" (Poznań, Piła, Leszno, Jarocin, Gniezno, Września):

1. DO ODWOŁANIA  biura ZR w Poznaniu, Lesznie i Pile otwarte są w godzinach od 8.00 do 16.00.

Jednakże z powodu przestrzeganie zasad postępowania epidemiologicznego związane z koronawirusem część pracowników pracuje w systemie pracy zdalnej poza biurem ZR. Wobec powyższego bardzo proszę o załatwianie wszelkich spraw związkowych (jeśli jest to możliwe) w pierwszej kolejności za pomocą kontaktu telefonicznego i e-mailowego.

2. DO ODWOŁANIA nie będą organizowane w salach konferencyjnych Regionu (Piła, Leszno, Poznań, Jarocin, Gniezno, Września) żadne spotkania.

3. DO ODWOŁANIA porady ZUS oraz kancelarii adwokackiej (biorąc pod uwagę terminy procesowe) są utrzymane na obowiązujących dotychczas  zasadach.  Biorąc pod uwagę normy dotyczące bezpośredniego kontaktu zalecam (jeśli to jest możliwe), by porady odbywały się telefonicznie lub e-mailowo.

Pozdrawiam
Jarosław Lange
Przewodniczący Zarządu Regionu Wielkopolska
NSZZ "Solidarność"

Poznań, dnia 6 kwietnia 2020 r.