Potrzebna Twoja pomoc! (13.01.2020)

wiolaKoleżanki i Koledzy! Zwracamy się z prośbą o pomoc finansową dla najbliższej rodziny członka związku OM NSZZ "Solidarność" Volkswagen Poznań.

Tylko wyjątkowa solidarność Naszego Związku poparta wsparciem finansowym, umożliwi dalsze leczenie i da szansę na przedłużenie życia Pani Wioletcie, która od 2012 roku walczy z nowotworem złośliwym, przeszła mastektomię prawej piersi. Niestety w 2019 choroba zaatakowała z jeszcze większą siłą. Po 7 latach rak powrócił. Zajął węzły chłonne śródpiersia z przerzutami do kości. Pani Wioletta przeszła już dziewięciomiesięczne leczenie, lecz w jego efekcie jedna ze zmian cofnęła się, natomiast powstały trzy nowe.

Jest specjalistyczny lek antynowotworowy, który daje nadzieję na wyleczenie, koszt terapii wynosi ponad 250 000 zł, niestety odmówiono refundacji przez NFZ.

Zbiórka trwa od 03.01.2020 r. do 30.03.2020 r., prowadzona jest przez Fundację Siepomaga, natomiast trwa walka o jak najszybsze podanie leku, dlatego czas jest na wagę złota! Liczy się każda złotówka oraz udostepnienie postu dalej, by ten apel o pomoc mógł dotrzeć do jak największej liczby osób.

Z góry dziękujemy za okazaną pomoc!