Dla Rodaków na Wileńszczyźnie (25.11.2019)

25112019WilnoWielkopolska Solidarność od wielu lat współpracuje z poznańskim oddziałem Towarzystwa Miłośników Wilna i Ziemi Wileńskiej. W tym roku po raz kolejny włączamy się w akcję zbierania darów, które na początku grudnia zostaną zawiezione do polskich szkół i przedszkoli w Wilnie, Duksztach Pijarskich, Mejszagole, Kolonii Wileńskiej, Rzeszy oraz do Hospicjum im. bł. ks. Michała Sopoćki założonego w Wilnie przez polską siostrę zakonną Michaelę Rak.

Zbiórka trwa od 28 listopada do 1 grudnia 2019 r. w salce parafialnej Kościoła p.w. Świętego Krzyża przy ul. Częstochowskiej 16 na Górczynie.

Organizatorzy proszą przede wszystkim o słodycze, trwałą żywność, środki czystości, przybory szkolne, książki, pluszaki.

Można także dokonać wpłaty na konto:

Towarzystwo Miłośników Wilna i Ziemi Wileńskiej O/Poznań

61-722 Poznań, Stary Rynek 51

nr konta 21 1020 4027 0000 1702 0322 5638

Caritas Archidiecezji Poznańskiej

nr konta 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297

z dopiskiem „Dla Rodaków na Wileńszczyźnie”.

Zapraszamy serdecznie do włączenia się w tę akcję.

Towarzystwo Miłośników Wilna i Ziemi Wileńskiej

fot: facebook.com/wilno.poznan