Spotkanie integracyjne pracowników Gaz-System (05.11.2019)

05112019IGSPodobnie jak rok temu członkowie Solidarności z Oddziału Poznań przy współpracy koleżanek i kolegów z Oddziałów Rembelszczyzna i Świerklany postanowili spędzić kilka dni w przepięknym otoczeniu gór Izerskich. Miejscem zakwaterowania był malowniczo położony Hotel „Mała Bawaria” w Szklarskiej Porębie.

Pierwszą z wielu atrakcji do której prowadził blisko 2 km górski szlak był Mumlavský vodopád – rząd kaskad potoku Mumlava. Następną była skocznia mamucia w Harrachovie. Obiekt którego lata świetności dawno minęły, a szkoda bo nadal usytuowanie i rozmiary obiektu robią duże wrażenie. Kolejnym etapem wędrówki był kompleks PIVOVAR HARRACHOV, gdzie oprócz wyśmienicie przygotowanych dań czeskiej kuchni i degustacji miejscowego piwa, można było zwiedzić hutę szkła oraz muzeum.

Kolejny dzień większość uczestników wyjazdu spędziła na zwiedzaniu Szklarskiej Poręby i jej okolic. Szrenica, wodospad Kamieńczyka czy Krucze skały to tylko nieliczne miejsca naszej prawie całodziennej wycieczki. Po tych wielogodzinnych wypadach przychodził czas odpoczynku i regeneracji. Strefa Spa, kręgielnia czy bilard znakomicie spełniły swoją rolę. Wieczorne kolacje to również czas rozmów o pasjach, życiowych sukcesach i czego nie da się uniknąć o codziennej gazowniczej pracy. Wszystko oczywiście odbywało się w wesołej, luźnej atmosferze.