Nie może zabraknąć „Solidarności” (21.05.2019)

21052019SwietoMetropolita Warszawski Kardynał Kazimierz Nycz zaprasza 2 czerwca członków Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność” na Święto Dziękczynienia do Świątyni Opatrzności Bożej w Warszawie. Tegoroczne hasło brzmi: „Dziękujemy za wielkich pasterzy – Jana Pawła II i Prymasa Wyszyńskiego”.

Obchody w tym roku odbywają się w 40. rocznicę pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II do Ojczyzny. Rozpoczną się o godz. 8.00 pielgrzymką z relikwiami błogosławionej siostry Franciszki Siedlickiej z placu Marszałka Józefa Piłsudskiego do Świątyni Opatrzności Bożej (12 km). O godz. 12.00 rozpocznie się dziękczynna Msza Św. z udziałem przedstawicieli Episkopatu Polski i zaproszonych gości. Homilię wygłosi Kardynał Stanisław Dziwisz.

W trakcie tych uroczystości odbędzie się również o godz 15.00 spotkanie modlitewne "Pod Krzyżem Papieskim" na Placu Piłsudskiego, organizowane przez NSZZ "Solidarność" Ziemi Siedleckiej.

Uroczystości zakończą się o 21.37 modlitwą za pośrednictwem św. Jana Pawła II.

W imieniu Prezydium Komisji Krajowej serdecznie zapraszamy wszystkich członków i sympatyków NSZZ „Solidarność” do udziału w tych wspaniałych uroczystościach.

Marek Lewandowski
Rzecznik Prasowy Przew. KK NSZZ „S”

fot. Ubiegłoroczne obchody Święta Dziękczynienia - © 2015 by Parafia Opatrzności Bożej