Mediacje w stosunkach pracy (05.06.2018)

05062018MediacjeWydział Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wielkopolska Izba Przemysłowo-Handlowa oraz Region Wielkopolska NSZZ „Solidarność”, Okręgowa Izba Radców Prawnych oraz Okręgowa Rada Adwokacka w Poznaniu

zapraszają na konferencję pt.

„Mediacje w stosunkach pracy – nowa perspektywa praktyczna”

która odbędzie się 21 czerwca 2018 r. w godz. 14.00-16.00
na Wydziale Prawa i Administracji UAM przy Al. Niepodległości 53 w Poznaniu,

w Auli Profesora Zbigniewa Radwańskiego.

Chęć udziału w konferencji prosimy potwierdzić do 17 czerwca na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Obecna konferencja jest realizacją Porozumienia podpisanego 17 listopada 2017 r.  podczas konferencji „Perspektywy mediacji w stosunkach pracy w Wielkopolsce”. Jego sygnatariusze: Stanisław Szwed, sekretarz stanu w Ministerstwie Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej,  Jarosław Lange,  przewodniczący Zarządu Regionu Wielkopolska NSZZ „Solidarność”, Wojciech Kruk, prezydent Wielkopolskiej Izby Przemysłowo-Handlowej w Poznaniu oraz Wojciech Celichowski, kierownik Wielkopolskiego Centrum Arbitrażu i Mediacji - postanowili powołać wspólny zespół zajmujący się wprowadzeniem mediacji w stosunkach pomiędzy pracownikami i pracodawcami oraz zainteresować mediacją pracowniczą jak największą liczbę podmiotów.

Program konferencji.