Możemy pomóc Mikołajowi (29.09.2017)

29092017pomocMikołaj Napierała jest normalnym nastolatkiem, uczniem II LO w Szamotułach, który kocha sport i każdą wolną chwilę starał się poświęcać na treningi piłki nożnej w klubie Kłos Gałowo. Oprócz tego bardzo lubi ćwiczenia siłowe, bieganie, jazdę na rowerze i basen. Podczas jednego z treningów słabsza forma skierowała jego kroki do szpitala, gdzie potwierdziło się najgorsze – diagnoza: białaczka. Aktualnie jest w trakcie chemioterapii, jednak koniecznie będzie przeszczepienie od dawcy niespokrewnionego.

Mikołaj mimo swoich 17 lat, jest twardy – nie poddaje się, walczy z chorobą, aby wrócić do normalnego życia – do domu, gdzie czekają na niego rodzice – Ania i Radek oraz młodsza siostra Marysia. Ma marzenie – chciałby podjąć studia na AWF i dalej rozwijać piłkarską pasję.

„Jeżeli chcecie pomóc mnie i innym dzieciom chorym na białaczkę, zarejestrujcie się na https://www.dkms.pl/ -  to nic nie boli i nie kosztuje, a może nam uratować życie."